Novi Sad
24.03.2013.
17:25 > 10:04
Delegacije Grada Novog Sada, garnizona Novi Sad, ORVS Grada Novog Sada, SUBNOR Novi Sad i porodica poginulih pripadnika Vojske Srbije danas su položili vence povodom obeležavanja 24. marta - Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju.
  • Опростиће Ђура

    27.03.2013 08:45
    @Scotch Bonnet
    Ви г. Скоч јесте пример познатог психопатолошког феномена - идентификација са агресором.
  • Трпивоје

    25.03.2013 19:59
    Стварно срамота
    Колико, заиста, неко може да буде тако окрутан, неодговоран и безобразан па да напише да је малу Милицу убила наша ПВО. Такав идиотлук себи не би дозволио ни сам командант НАТО алијансе. А свима који тако мисле, и онима који верују да је Србија, или њено тадашње руководство криво за агресију, немам шта да кажем, осим да им желим да им се деси све оно што се дешавало Србима на Космету од 1945 па до почетка бомбардовања. А дотични који је навео ко је крив за убиство детета, је вероватно био у резервном саставу ВЈ или негде на положају па све то зна. Или је од оних који верују на реч сваком ко пљуне на ову државу. Е па сви они који мисле као такве индивидуе или који мисле да је Србија и њена власт крива за бомбардовање, су у ствари највећа претња овом народу и много већи непријатељи овог народа, чак и од оних који су нас бомбардовали.
  • Gillan

    25.03.2013 16:50
    @Scotch
    evo da pokusam da ti odgovorim:

    sta je uzrok bombardovanja Srbije?

    Glupa Miloseviceva politika koja je bas legla USA siledzijama da malo treniraju strogocu.

    Ko je odgovoran za bombardovanje?
    Glupa Miloseviceva politika kojoj, ponavljam, ja i normalni deo gradjana nismo davali podrsku i nismo mogli da je sprecimo... i suluda spoljna politika NATO pakta - tek na to nismo imali uticaja.

    Zar tadasnja vlast nije mogla da nadje soluciju da ne dodje do bombardovanja?

    Mogla je ali ili nije htela ili je bila glupa da je nadje. A kreteni jedva docekali.

    Zasto su se problemi na Kosovu resavali masakrom svojih gradjana?

    Nemam pojma, znam samo da nisam mogao to da sprecim. I znam da sa tim sto je tamo bilo nemam nikakve veze. Aman, samo jednom sam u zivotu prosao kroz Pristinu.

    Zar su gradjani zaboravili na one lazi i propagandu RTS-a ili su jos pod istim utiskom??

    Nismo zaboravili, ali si zato ti zaboravio da nismo mi mogli da uticemo na program. Sve sto smo mogli to je da ugasimo TV i da ne kupujemo novine.

    Suma sumarum: Amerikanci su imali milion drugih nacina da Milosevica dovedu u red (kao sto su i Bin Ladena eliminisali) ali ne... Oni su hteli da isprazne magacine s oruzjem, a negde sam citao da su mostovi sruseni radi eksperimenta kako ce se ljudi ponasati kada im fizicki razdvojis navike. E, pa nazdravlje.

    Dakle, crkli dabogda i seme im se ztrlo.
  • Scotch Bonnet

    25.03.2013 13:09
    Odgovori
    Sta je dragi moji sugradjani?

    Lakse je lupiti minus i pogledati na drugu stranu nego se suociti sa stvarnoscu i istinom!?!?

    Zar stvarno nema ko da odgovori na postavljena pitanja?

    PS - Dragi Aco nisam siguran koliko razreda osnovne skole imas ali samo da te podsetim da je aktuelni ministar poljoprivrede odobrio konzumaciju kancerogenog mleka u Srbiji.

    Osim toga u poljoprivredi se bez ikakve kontrole koriste pesticidi i herbicidi koji su u vecini zemalja zabranjeni za upotrebu.

  • Spark

    25.03.2013 11:50
    @Aca - Bombardovanje i dalje traje
    Ja bih dodao i pomracenje sunca. Izdajnici (ja na primer) nisu ni roletne spustali kako je vlast savetovala.
  • Spark

    25.03.2013 11:22
    sta obelezavate?
    Ko to treba da se srami? Posle 14 godina ne znaju se imena niti broj zrtava!!! Ima li toga igde? Je li to poznati ruski sindrom prezira prema svojim nastradalim gradjanima (Cernobil, Kursk...)? Koliko vam je stalo do zrtava? Kome odajete pocast? Posledicama vaseg idiotskog shvatanja istorije?
    Amerikanci su dva odreda 'foka' poslali da spasu svog jednog pilota, a vi ste radnike RTS-a zrtvovali u ime bolesne propagande. Postavljali PVO blizu stambenih objekata ne bi li izazvali sto veci broj zrtava.
    Danas vasi ratni veterani u Strazburu isteruju ratne dnevnice. Kada cete odgovarati za zlodela koja pripisujete svima samo ne sebi?
  • Aca

    25.03.2013 10:58
    Bombardovanje i dalje traje
    Bacili su bombardovanjem 15000 tona uranijuma, potrebno 4 milijarde godina da se razlozi, zeolit spas...ali ne daju kopanje sejanje, bombardovanje i dalje traje. zato je leukemije, rakovi...
  • Spark

    25.03.2013 09:39
    PatriJote!
    PatriJote, na najsvetijem delu 'vase' teritorije ovaj dan se slavi kao veliki praznik. Uradite nesto. Sad su konacno vasi na vlasti.
    Oni su nekad ovo zvali 'NATO agresija', danas 'bombardovanje', a sutra... 'Milosrdni andjeo'?
    Ili vas mozda ne cuju, posto su trenutno zauzeti proucavanjem knjiga Maksa Vebera i Zorana Djincica. Sedam tacaka uslova nemackih parlamentaraca ne bih spominjao.
    Uskoro ce i Parada ponosa.
    Jos od pocetka devedesetih usi vam rastu kao kvasac. Kako cete takvi u Evropu?
  • Scotch Bonnet

    25.03.2013 08:51
    Gillan
    Nemoj ni slucajno misliti da opravdavam njihov napad na Srbiju.

    Ja samo pitam on pitanja koja se ignorisu i koja teraju populus da se suoci sa pravim posledicama bombardovanja.

    Znaci, sta je uzrok bombardovanja Srbije?
    Ko je odgovoran za bombardovanje?
    Zar tadasnja vlast nije mogla da nadje soluciju da ne dodje do bombardovanja?
    Zasto su se problemi na Kosovu resavali masakrom svojih gradjana?
    Zar su gradjani zaboravili na one lazi i propagandu RTS-a ili su jos pod istim utiskom??

    U pitanjim je odgovor.


  • @blaža

    24.03.2013 21:58
    sram te bilo!
    Milicu Rakić je ubila granata sa protiavionskog topa Vojske Jugoslavije, koji je protivno svim pravilima pucao po niskoletećim ciljevima i zakačio obližnje kuće.

    http://zokstersomething.com/2012/09/02/batajnica-2012-kako-je-pvo-ubila-malu-milicu-rakic/


  • Bili Piton

    24.03.2013 21:49
    Slava zrtvama
    Srecan sam dragi moji kad vidim da nas ima puno koji imamo dugacko pamcenje na 1999 i zlocine nacista modernog doba. Pa makar ovi kolaboracionisti na vlasti prodali svaki pedalj nase zemlje za saku dolara, dusu nam ne mogu prodati. Mi pamtimo. Slava svim zrtvama otpora fasizmu! Hvala R021 za objavljivanje komentara i podsecanje na "milosrdnog andjela".
  • Baja

    24.03.2013 21:06
    Ne opravdavam Nato ali...
    Tuga od naroda, velika većina još uvek veruje da je nedužno bombardovana Srbija.
  • Gillan

    24.03.2013 21:03
    Ne prihvatam da sam ja kriv i odgovaran za bombardovanje. Ja i moj glas se apsolutno nisu culi i NISTA nisam mogao da uradim protiv sulude politike. Nisam ja isao u ratove i nisam ja mogao da zaustavim ratove. Nisam ja nikoga etnicki cistio i nisam nikada slavio ''pobede'' niti ''oslobadjao'' gradove. Bio sam samo nemocni posmatrac ludila (koje i danas traje) i protiv kojeg ni onda ni sada nemam nacina da se borim isto kao i vecina vas...
    I onda, umesto Slobi, idioti su meni srucili bombu na glavu.
    I, kao sto je vreme pokazalo, nisu to ucinili da bi NAS doterali u red, nego da bi od nas napravili ekonomske robove i poslusne zombije.
    A oni ce da pisu knjige i sviraju saksofon...


  • 24.03.2013 19:04
    ma oni su to nas tako slucajno bombardovali.. nismo mi nikome nista zgresili, jel moji sunarodnici?
    zli americki djavo sa harpom i zli francuzi, i zli nemci i zli grci su protiv isusa vam hrista precesnog bozjeg milog i nas nebeskog naroda pocinili strasan zlocin. bilo nam je bolje dok smo maltretirali ostale. jel tako? sva ta zemlja nama pripada? pa ne? isus pravoslavni rekao da nama pripada.
    ma i ti ratovi, pa to smo mi sve pobedili. braca rusi nas podrzavali. ko su bre, ti zapadnjaci, mi najbolje zivimo, kod nas je hrana najlepsa, tamo sve neki smog. jel? pametnjakovici..
    to sto je milosevic trpao vojsku tamo gde ima civila da budu ljudski stit, to zaboravljate?

    bravo bravo. kad ste svi iskompleksirani izmanipulisani postratnom drzavom, zapamticemo mi njima. hahaha
    bicemo mi siromasni njima u inat. tako ce i ostati. za gluplji evropski narod nisam cuo..
  • antifa

    24.03.2013 18:58
    Sve to ostaje negde zabeleženo
    Kao što se i nama vratilo na prag nasilje koje smo pokrenuli ovde u Srbiji, tako će se i njima vratiti u kuću račun za njihovo sramoćenje civilizacije. Ali da bi mi imali uopšte moralnu osnovu za osuđivanje ovog divljaštva, moramo prvo da kleknemo i zatražimo oprost za to što smo mi prvi uz veliko oduševljenje, masovno i skoro jednoglasno pustili otrovni duh nacionalizma iz pandorine kutije u SFRJ. Dok god to ne priznamo i ne suočimo se sa posledicama, nemamo pravo nikoga da osuđujemo. A slike razaranja, imena ranjene i ubijene dece i civila će ostati zauvek za istoriju da donese svoj konačni sud. Nešto mi govori da nećemo morati još previše dugo da ga čekamo...
  • blaža

    24.03.2013 18:49
    ljuta papriko
    Da li si stvarno to mislio što si pisao,jer ako je si onada si preskočio terapiju ej...ti....šta god a Milica Rakić a voz u Surdulici a Novi Sad stvarno politika je govno ali tako reći za svoju državu i narod ...leči se da li su ONI krivi jebote i Sloba i ostali
  • Polak

    24.03.2013 18:07
    POLACY PRZEPRASZAJĄ
    Mordowaliśmy Słowian, to zostanie w historii na zawsze, wstyd na zawsze, wstyd przed światem. Wybaczcie bracia Słowianie!!!
  • Mirjana

    24.03.2013 18:06
    @Scotch
    Oduzmi poslednja dva slova iz imena, bolje će ti stajati!
  • 24.03.2013 17:48
    MIKINS
    Dabogda im se desilo ono što i nama. Ne mogu da verujem da ima u Novom Sadu takvih skotova koji tvrde da smo mi krivi za američke zločine nad nama. Koliko su nam kancera posejali, da nas zatru.Samo im želim makar pet dana onaj pakao kroz koji smo prošli.
  • mi novosadjani

    24.03.2013 17:29
    Samo jedna poruka napadacima:
    neka vam se u buducnosti sve ovo vrati na vasim najmilijima.
  • i prezime

    24.03.2013 17:00
    Zasto nas je civilizovani svet bombardovao? Kada povodom ovog datuma neka informativna kuca objavi i razloge onda cu znati da je Srbija krenula ka izlecenju.
  • Gillan

    24.03.2013 14:53
    @Scotch
    Ti ja se obicno slazemo ali ovog puta si se zabrojao...
    NEMA OPRAVDANJA za ubijanje civila i bacanje bombi na glave nevinim ljudima. Nasa tri mosta im nikada necu oprostiti. Jedan ajde de da pokazu da su siledzije, ali tri??? Pokazali su da su ludaci.

    Ovamo nas uce da je malo po dupetu zlostavljanje deteta, a nama savrseno nemocnima da uticemo na idiotsku politiku srucili hiljade tona bombi na glavu.

    Zato jos jednom:
    Prokleti bili i seme im se zatrlo.
  • Angela

    24.03.2013 13:37
    Narod zna sve, porucite politicarima
    Narod zna sve sta je preziveo . Molim da se obratite nadleznim aktuelnim politicarima. Mozda ne znaju sta se desavalo u Srbiji. 24.03.2013
  • Scotch Bonnet

    24.03.2013 13:29
    Sta je uzrok?
    Ne okrivljujte sam cin bombardovanja vec uzrok.
    Zasto je NATO bombardovao Srbiju i ko je odgovoran za to?

  • 24.03.2013 13:09
    Никако не смемо заборавити како нам је "Милосрдни анђео" "помогао" утеривањем "демократије"!
    Али, нисмо ми ту, ни да праштамо, ни да осуђујемо! Свако од нас зна како му је било у то време, и нека се присети, и нека тако размишља! Има ко ће њима судити, исто тако и нама! Ја лично, НИКАКО, не могу заборавити шта су мени лично урадили!
    Занима ме који ИДИОТ може да правда бомбардовање "паметним" бомбама против неког "демократски" изабраног "режима", све у интересу грађана, где су две трећине жртава цивили, па чак и деца!
    Много је ових наводника, али имају смисла, јер је код нас све некако недоречено, и људи су научили тако то да схватају. Није баш све онако како пише.

    Ми сами најбоље знамо како нам је било, и како нам је сада, са ове дистанце. ЗАР НАМ ЈЕ ЗАИСТА БОЉЕ???

    Мени, лично, је жао што више нема оне слоге која је постојала у том најтежем времену новије историје. Победили су они нас (или ми сами себе) у "миру", та слога је нестала, животи су нам се окренули наопако у "миру"!

    Она енергија која је тада постојала, нажалост, не постоји више. Та енергија би могла да нас извуче из овог ћорсокака у коме смо тренутно. Време је да се вратимо себи, и коначно да схватимо да нам сви "пријатељи" нису пријатељи, и сви "непријатељи" нису непријатељи. Само тако можемо напред.
    Али то тражи ЗАИСТА патротску власт, да нас поведе у правом правцу, а ми смо од тога удаљени светлосним годинама.

    Власт треба да је у служби народа, а не народ у служби власти! Познато?
    Не питај шта држава може урадити за тебе, већ шта ти можеш урадити за државу.
    Ми смо тренутно ЈАКО далеко од тога, и крајње је време да се вратимо, ако желимо да опстанемо, и као држава и као народ!

    Погледајте овај видео/песму па се добро замислите
    http://www.youtube.com/watch?v=kX9mrFVMOws
  • Трпивоје

    24.03.2013 12:49
    Срамотно
    Заиста је срамотно од оних који живе овде и сматрају да је агресија била оправдана. То су чисти издајници. Не постоји друга реч. И такви су највеће зло овог народа. Али то је већ њихов крст. Заиста морају имати јак стомак да издрже моменат када се сретну са својим погледом у огледалу. А што се тиче праштања, јок. Бог је задужен за праштање, а не ја. Треба им отети или наћи начин да им се одузме све што су приватизовали по Србији, за почетак. Јако ми је одвратно када чујем да неко данас САД, Хрватску, Аустрију, Немачку, Енглеску сматра за пријатељске земље. Да ли је потребно да побију и њихове најмилије (не дао Бог) да би схватили. Осим тога то је и ствар васпитања. Да ли је неко слина или не. А оно што су стекли на туђој несрећи, кад-тад ће им се вратити на зло. Дај Боже да они плате те грехове, а не њихова невина деца.
    ПС.
    знате зашто у наведеним земљама не постоје издајници.
    Убију их на време.
  • TT

    24.03.2013 12:47
    kad tad...
    prošlo je, moglo je i gore biti.

    Ja im nikada neću zaboraviti, a ni oprostiti ne znam ni kome treba šta da oprostim. Da opraštam klintonu, klarku i olbrajtovoj to što su me gađali bombama da bi došli posle ovde sa svojim firmama po rudnike i infrastrukturu? Što su od nas pravili zveri i dželate?

    Ja bih njima propisno presudio, a nek ih Onaj gore razvrstava.
  • Zaboraviti NE

    24.03.2013 12:00
    oprostiti DA
    ...ljudski je praštati
    Na kraju krajeva ...i Isus je na časnome krstu rekao ,,oprosti im Bože ....ne znaju šta rade''

    Nemam nakon 14 godina nikakav osećaj prema tim zločincima koji su nas ubijali na rate 78 dana i noći ali su mi ipak najtragičniji oni koji žive tu ...pokraj nas ...koji kažu da smo MI izazvali te avione da dođu iz bestragije i da NAS bombarduju

    To me mnogo više plaši od eventualnog novog bombardovanja
  • EvoOvako

    24.03.2013 11:41
    .....
    Žalosno je šti u Srbiji postoje snage koji tvrde da smo sami krivi.
    Niko još nije odgovarao za zločine!
    Srce zemlje su nam oteli pod nebom Bozijim,ono sto je ostalo izdajnici prodali,Borhan Tadici predsednik nam dragi lize du.e dusmanima koji su nas klali!
  • Gillan

    24.03.2013 09:51
    Prokleti bili i seme im se zatrlo.
  • Слава свим жртвама нато агреси

    24.03.2013 09:04
    Никад заборавити,никад опростити!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna